Prihaja neugoden čas za naše lase

Nega las

Smo že globoko v juniju, še teden dni nas loči do uradnega začetka poletja in nekateri vroči in sončni dnevi že skrbijo za pričakovanje poletja, morja, sonca in dopusta.

Naše celotno telo se bo spočilo na plaži in bo uživalo na zasluženem dopustu. Vendarle pa nam ne bodo vsi hvaležni za poležavanje na soncu.

Med dopustom bodo naši lasje izgubili vlago in s tem postali izsušeni ter uničeni. Začeli se bodo cepiti ter lomiti zato je potrebno pred in po ležanju na plaži poskrbeti za njih. Če ste direktno izpostavljeni soncu, nosite klobuk pa tudi, če je vaša glava mokra.

Vsak dan sperite sol s svojih las, jih posušite s čim hladnejšim zrakom ter namažite s kakšnim balzamom. Po dopustu se lotite obnove vaših las. Z oblogami olivnega, kokosovega ali m andljevega olja in balzama za krhke lase si boste povrnili lesk in prožnost vaših las. Najboljše je uporabljati kakovostne šampone ter balzame, ki so narejeni iz naravnih sestavin.

Če si lase umivate vsak dan je potrebno vedeti, da jih ni priporočljivo šamponirati več kot dvakrat na teden. Tudi hrana pa je pomemben dejavnik obnove las. Uživanje hrane obogatene s cinkom in maščobnimi kislinami blagodejno vplivajo na zdravje vaših las tako, da poizkusite zaužiti čim več takšne hrane kot so stročnice, oreščki ali pšenični kalčki, ki so bogate s cinkom.

Vsekakor pa maksimalno uživajte na dopustu saj ste si ga vsekakor zaslužili 😉