Lepota nekoč in danes

lepota

Nekoč je bilo pomembnejše od frizure in popolnega videza nekaj povsem drugega. Geni so nam narekovali, da je privlačna ženska tista, ki ima večje boke in prsi. Dober znak plodnosti in omogočanja širitve zaroda.


Stari Egipčani so poskrbeli za rek, da je za lepoto potrebno potrpeti. Nase so namreč nanašali precej strupena ličila na podlagi težkih kovin kar je velikokrat pripeljalo do zastrupitve in splošno slabega zdravja.
Rimljani so si želeli žensk atletskih postav, ki bi bile sposobne marsičesa, spet nekoliko kasneje v srednjem veku pride na vrsto moda, ko morajo vse ženske biti bledolične. V ta namen so uporabljale celo strupeno apno ali pa si dale spuščati kri.

Moda se je še precej menjala in se še danes. Je pa tako, da se danes ravnamo po zvezdnikih in zvezdnicah, ki nam mahajo preko televizijskih in računalniških zaslonov. Nam bahavo kažejo svoje premoženje in s svojim videzom narekujejo kako postati uspešni.

Tudi sami se nič kolikokrat poženemo v brezglavo dirko za lepšimi telesi, popolnimi frizurami in makeupom. Kljub temu pa se znamo tudi sami precej dobro pripraviti za dan, ki prihaja, se naličiti, urediti frizuro ali pa polepšati kožo s kakšnim izmed pripravkov, ki so jih znale pripravljati že naše mame.

Za vašo lepoto seveda dobro in kvalitetno poskrbimo v našem lepotnem salonu Lasek v Domžalah, v spodnjem obrazcu pa se lahko naročite novičke in nasvete o tem kako se z nekaj triki polepšati tudi doma.